Vagar Corp
Kamionske Vage

Vagar Corp
Kamionske
Vage

Čelična mobilna kamionska vaga

Glavna prednost čelične mobilne kamionske vage je što se za dva dana može prebaciti na drugu lokaciju ili prodati ako vam više ne bude potrebna. Baš zato se i naziva mobilna vaga, jer nije fiksirana za jednu lokaciju kao betonska kamionska vaga.

Nešto je skuplja nego betonski modeli zbog cene čelika pa se trenutno na našem tržištu kamionske mobilne čelične  vage od 18 metara, 60 tona nosivosti kreću od 18.000 do 25.000 eura u zavisnosti od proizvođača, kvaliteta, dodatne opreme i drugo.

Čelične mobilne vage za kamione ovog tipa takođe mogu biti ukopane (u nivou puta) i nadzemne, baš kao i betonske kamionske vage. U slučaju da je čelična mobilna kamionska vaga nadzemna potrebne su rampe za penjanje vozila a one mogu biti takođe mobilne ili fiksne, kao sastavni deo temelja. Ukoliko je čelična mobilna kamionska vaga nadzemna za prostor koji joj je potreban morate uračunati još po 5 metara sa svake strane za rampe što je ukupno 5+18+5=38 metara, plus prilazni putevi. Ukopanoj
čeličnoj mobilnoj vagi treba samo 18 metra plus prilazni putevi ali je ona teža za čišćenje. Nadzemne
kamionske vage se više čuvaju jer vozači paze na svoja vozila, polako se popnu na rampu dok kod ukopanih varijanti se zalete pa zakoče na njoj sa velikim teretom.

Prilikom odabira modela jako je važno da obratite pažnju na to od čega je pravljena. Ako je noseća konstrukcija izrađena od savijanih limova ne kupujte. Čelična mobilna kamionska
vaga da bi imala propisanu nosivost mora biti od toplo valjanih profila (najčešće UPN ili IPN). Kada su nove i jedan i drugi model izgledaju lepo međutim nakon opterećenja, pogotovo posle nekog vremena, kamionska vaga od savijanih limova se trajno iskrivi, povuče za sobom merne ćelije i ne može se dobro
kalibrisati. Sigurno se pitate zašto onda proizvođači prave taj tip vaga? U startu imaju oko 3 tone čelika manje, spolja izgledaju vrlo slično te im je cena primamljivija od drugih. Dugoročno gledano, to je jako loš izbor po kupca koji to shvati tek kada bude kasno. Baš zato, dobro razmislite o izboru vage, raspitajte se prethodno, kontaktirajte nas i nemojte da štedite na vagi, jer kasnije može da vas izađe mnogo skuplje.
U našoj ponudi imamo više modela čeličnih mobilnih kamionskih vaga i svaki je za određene potrebe korisnika. Da bi smo najbolje odredili koja je opcija najbolja za vas zakažite sastanak na dugme dole.


18 m (segmenti 6+6+6) – 80 tona
18 m (segmenti 4,5+4,5+4,5+4,5) – 60 tona (najprodavaniji model)
18 m (segmenti 6+6+6) – 60 tona
12 m (segmenti 6+6) – 40 tona
9m (segmenti 4,5+4,5) – 30 tona
6m (segment 6) – 20 tona
KOntaktirajte nas

Kontakt

Uvek smo vam na raspolaganju