Koja Vrsta Kamionske Vage Je Najskuplja I Zašto?

Najskuplja kamionska vaga je čelična mobilna kamionska vaga. 

Ova vrsta vage za kamione ima veću cenu iz dva razloga, prvi razlog je materijal od kog je napravljena, a to je čelik, a drugi razlog je mobilnost ove vage. 

O CENAMA ČELIČNIH KAMIONSKIH VAGA:

Cena čelika je veća od cene betona i zato čelilčna kolska vaga ima veću cenu od betonske kamionske vage. Na primer, cena čeličnih kolskih vaga koje su 18 metara, 60 tona nosivosti kreće se između 18000 eura i 25000 eura, a ta cena zavisi od proizvođača, kvaliteta čelika i ostalog materijala, dodatne opreme i slično.  Cene kamionskih čeličnih vaga su bile u porastu jedno vreme, jer se i cena čelika na tržištu povećavala. Tako da ulogu igra cena samog čelika i ona delimično formira cenu čelične vage za kamione.

Drugi razlog kao što smo naveli jeste taj što je ova vaga mobilna, tačnije može da se seli sa jedne lokacije na drugu. „Selidba“ čelične kamionske vage se može odraditi za dva dana. Takođe, ukoliko vam više ne bude potrebna, možete je prodati, što nije slučaj sa betonskom kamionskom vagom koja je fiksna i ne može da se premešta sa lokacije na lokaciju. 

Prilikom odabira modela čeličnih kamionskih vaga veoma je bitno da pažnju obratite i na to od čega je pravljena, jer noseća konstrukcija može biti izrađena od savijanih limova, a to nikako ne bi trebalo da kupujete. 

KONSTRUKCIJA ČELIČNE KOLSKE VAGE:

Da bi čelična mobilna kamionska vaga imala propisanu nosivost mora biti od toplo valjanih profila (najčešće UPN ili IPN). Kada su nove i jedan i drugi model (model od savijanih limova) izgledaju lepo međutim nakon opterećenja, posebno nakon nekog vremena, kamionska vaga od savijanih limova se trajno iskrivi, povuče za sobom merne ćelije i ne može se dobro kalibrisati. 

Ove kamionske vage čija je konstrukcija od savijanih limova u startu ima 3 tone čelika manje, pa je cena primamljivija od drugih i zato se proizvođači nekad odluče da prave ovaj tip vage. Kada gledate dugoročno ovo je loš izbor za kupca jer kao što smo rekli, može da se iskrivi vremenom i onda bude kasno, a kupac je već uložio novac u nju. 

Pre nego što pomislite da je neka kamionska vaga skupa, dobro se raspitajte i nemojte da štedite na vagi, jer je naše iskustvo pokazalo da ono što možda u početku izgleda jeftinije, kasnije kupca izađe mnogo skuplje. 

Najnovije Objave

Rudarstvo u Srbiji - Vodič, Oprema i Vozila

Finska je jedini član EU koji rudari kobalt. Kobalt je ključan za "zelenu tranziciju". U Srbiji, rudarstvo mora da se modernizuje. Građevinarstvo i energetika napreduju, ali rudarska industrija zaostaje. Premačavanje na savremene metode rada u rudnicima je potrebno. Srbija je imala nesreće u rudnicima zbog stare opreme. Stanje u rudarstvu u Srbiji je loše zbog […]

Pročitaj Više
Odabir Pravog Kamiona za Vaše Poslovne Potrebe

Da li ste znali da 87% vlasnika preduzeća smatra nosivost ključnim faktorom prilikom odabira modela kamiona za svoje poslovanje? Pravi kamion je ključni za učinkovitost i produktivnost. Odabir pravog kamiona utječe na rast i uspjeh vašeg poslovanja. ISUZU nudi različite modele kamiona, uključujući N-seriju i F-seriju. Također imaju specijalizirane modele poput kamiona kipera. Svaki ISUZU […]

Pročitaj Više
Tehnički Pregled Kamiona u Srbiji: Najbitnije informacije

Da li ste znali da cena tehničkog pregleda u Požarevcu ostaje ista kao i prošle godine? Kreće se od 7.000 do 8.000 dinara. To pokazuje kako tržište usluga tehničkog pregleda i registracija vozila trenutno fluktuiraju. Tehnički pregled je ključan za svaku registraciju i pregled vozila, uključujući kamione. Ovaj proces osigurava bezbednost na putevima i potvrđuje […]

Pročitaj Više

Kontakt

Uvek smo vam na raspolaganju

Adresa

Pib: 113256506
MB: 21833266
Sva prava zadržava. Vagar Corp 2024
Šumska 5V Novi Sad
PIB : 113256506
MB: 21833266
envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram