Vagar Corp
Gradjevinski
Radovi

Detalji građevinskih radova za izradu temelja za kamionske vage

Postoje četiri opcije za izradu temelja kamionske vage

Radite sve sami

Izvođenje temelja za kamionsku vagu kao i sve dodatne stvari radite u sklopu vaše firme, a na
nama je da vam obezbedimo nadzor da sve bude odrađeno kako treba. Baš zato što radite sve
sami, ovo je i najjeftinija varijanta građevinskih radova za kamionske vage.

Unajmite građevinsku firmu

Unajmite građevinsku firmu koja se bavi izradom temelja, mi im šaljemo projekat odabrane  kamionske vage i u saradnji sa nama oni dalje završavaju sve što je potrebno za izradu temelja za kamionske vage.

Sve radimo mi, ključ u ruke

Sve što je potrebno da bi se postavila kamionska vaga radimo mi, po principu ključ u ruke. To je uglavnom jeftinije od građevinskih firmi (osim ako ne rade još neke objekte uz to), ali skuplje nego da radite sami temelj za kamionsku vagu. Prednost ove opcije je što ne dolazi do grešaka prilikom izvođenja radova jer smo ih napravili na stotine.

Mi izvodimo radove vi obezbeđujete material

Mi izvodimo sve potrebne radove da bi se postavila kamionska vaga, a vi obezbeđujete materijal. Ova varijanta je uglavnom jeftinija od opcije “ključ u ruke” jer vi sigurno bolje u vašem kraju znate gde ćete nabaviti beton, šljunak, dasku i slično. Betonsko gvožđe u ovom slučaju najčešće obezbeđujemo mi jer zbog količine koju poručujemo svakog meseca sigurno dobijamo bolju cenu, a ubrzava se proces izrade  jer armaturu za temelje pripremimo u proizvodnom pogonu, a ne na samom terenu.
Jako je važno što se betona tiče, pogotovo onog koji ide u sam most (kamionske betonske) vage, da se uzme uzorak kojim fabrika betona garantuje sutra za njegov kvalitet. Potrebno je da beton bude MB30 ili bolji. Kada tražite kocku uzorak, dobavljač betona nikada neće zakinuti na kvalitetu jer bilo kakva šteta da nastane zbog toga dužan je višestruko da vam je nadoknadi.

Sav tampon sloj šljunka ili tucanika mora se nabiti dobro vibro žabom, propisan je koeficijent zbijenosti, jer su betonska kamionska vaga i kamion pod punim teretom teži od sto tona, da se ne bi desilo da neki od temelja počne da uleže jer da bi kamionska vaga tačno merila mora biti u libeli.

Pored temelja za kamionsku vagu potrebno je obezbediti i vagarsku kućicu. Ona može biti zidana, od panela ili neki stari kiosk. Kontrolorima koji je overavaju je bitno da se sa nje jasno vide sva 4 ćoška vage (što je i vama u cilju da ne bi neki vozač namerno gazio ivicu kamionske vage koju ne vidite i skidao kilažu kada njemu odgovara). Ukoliko kućica nije pored kolske vage, može biti pokrivena kamerama (opet je uslov da se jasno vide sva četiri ćoška kolske vage) a indikator ne bi trebao da bude udaljen više od 50 metara (kabla, ne vazdušnom linijom). Postoji način i da se to reši ako je dalje, ali se onda povećava i cena.

Možete pogledati galeriju slika naših građevinskih radova za izradu temelja za sve vrste kamionskih vaga.

Kontakt

Uvek smo vam na raspolaganju